Sunday, January 18, 2009

Serabut Seperti Rambutmu Tak Shampoo

Dh 2 hari tak tulis blog.. rasa cam lama lak.. Busy skit ar.. Hari ni rasa relieved skit sebab 1 problem besar dah jadi kecik walaupun belum hilang terus lagi.. Problem2 lain pun masih banyak dan buat aku serabut. Kadang2 tu wat dono je tapi bila nk tido je teringat pulak. Tiap hari camtu.. Sampai tak bole tdo pun ade. Biasa la kan semua orang ada problem. Selagi tak mati mesti ada problem. Kalo dah mati tu tak bole kira problem sebab bukan lagi hak kita nk buat apa2.

Aku tak mau la citer semua apa masalah aku ni.. saje control macho kononye nak handle semua sendiri.. cuma yg betul2 close ngan aku je aku citer masalah aku. Cuma skrg ni aku tgh usaha nk kurangkan masalah2 aku dengan cepat. Kalo dulu asyik tangguh je dulu.. go with the flow konon. Orang kata buat dulu ape yg bole skrg.. Yang lain tu buat nanti.. Tapi kalo camtu sampai bila pun tak settle.. Baik aku try jugak skarang. Busy pun lantak la.. Kalo berjaya tu at least lepas ni bole clear skit kepala aku ni. Tapi kalo tak berjaya tu bertambah pulak serabutnye. Bila pikir2 balik.. Ape2 pun lebih baik settlekan awal2.. Sebab kita tak tau lagi ape yang nk datang lepas ni.. Mana tau lepas ni lagi besar masalah.. Baik cuba jugak walau camne pun.. Masalah datang sebab kita sendiri yang cari.. Lagipun apa2 yang berlaku ada hikmahnya kan. Sebab nak kita usaha la.. Kalo biar je memang la bertimbun.. Banyak pulak aku mengarut. Bila tulis time serabut memang camni la jadinye.. Dah la kot kat sini.. Bukan orang nak baca pun kalo panjang sangat.

1 attacks:

ayie_helena January 18, 2009 at 11:48 AM  

oo yer..ape2pun aku harap ko dapat settle kan masalah mu itu dengan tenang k..hadapi dengan tenang...namo kusut2 taw...
have a nice day yer..

Related Posts with Thumbnails

Nang it

  © Duan Says... The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP