Friday, February 13, 2009

Don't Take Me to Hell With You


Tengah hari semalam lepas tapau nasik aku pun park la kat meja kaca tak beralas kat rumah aku sambil tengok History Channel.. feveret aku tu.. As usual kalo nak makan aku amik la paper kelmarin or yang lama2 wat alas. Sambil makan tengok citer Fidel Castro tu terpandang lak article yang kat dalam paper wat alas tu. Tajuknya aku dah tak ingat.. paper tu pun dah buang dah.. tapi lebih kurang camni la.. Remaja Bangga Tiada Dara.. kalo tak betul u check balik la Metro Ahad kot.. Citernye pasal pengakuan 3-4 org dak pempuan umor dlm 15-16 thn pasal aktiviti yang tak elok. Ape nak jadi la ngan rakyat Malaysia ni. Kecik-kecik dah pandai buat benda tak elok.

Girl yg first tu ngaku first time wat sex time tahun 5. Tahun 5?? tu umor 11 tahun je tu.. pastu dia cakap bila dah besar skit ni.. dah ketagih sangat.. sape2 je layan.. kenal 5 minit pun jalan je.. sampai 1 hari 5-6 orang pun tak puas lagi.. Well.. kalo ko dah camtu ape aku bole buat kan.. Citer girl yang lain pun lebih kurang gak la.. semua citer pasal tu.. Yang aku tak puas hati tu.. depa ni bangga lak buat benda2 tak elok tu.. Kalo jadi "trophy" mat rempit tu kira best la.. Suka heboh ngan membe2 yg depa main mamat ni semalam.. main mamat ni kelmarin.. main 2-3 org serentak.. Pastu yang masih dara dan suci lak yang kena kutuk.. Kena pulau la.. kena tuduh pempuan jalang main ngan ramai orang.. girls might know la kan.. sampaikan yang suci tu lak tergadai maruah sebab tak nak ditendang out of clique. Siap ada ngaku dalam 20 membe tu.. 17 org dah tak dara dah.. Bahaya.. camne nak cari calon isteri solehah kalo camni..

Nape jadi camni? Kalo nak buat jahat.. nak buat benda tak baik.. tak payah la ajak orang.. kalau nak jump to hell.. don't take others with you.. Maybe dak pempuan yang 2-3 orang ni dah insaf tapi budak yang depa rosakkan tu.. yang kena paksa main ngan laki mana2 sampai jadi ketagih.. maybe takkan insaf sampai mati.. Sapa nak bertanggungjawab? Selagi tak buncit memang tak stop ler.. Ni baru citer time depa muda.. Kalo dah besar tak berubah lak camne? Lagi sakan citernye kot.. Yang tengah baca blog ni pun ntah ada yang cakap "Sukati aku la nak watpe pun.. ko jeles la tu.." Naluri lelaki memang la ada gak teringin kan.. gadis remaja segar bugar tu.. Tapi syukur la aku tak terlibat kan.. kot esok mati tak sempat nak taubat nanti terpaksa la aku meraung dalam api hitam selama jutaan tahun selagi Allah tak ampunkan aku.

Cerita camni.. kalo tanya pempuan mesti laki yang disalahkan.. katanya pempuan ni senang dipujuk.. ayat skit dapat ler.. Kalo tanya laki lak pempuan yg salah.. Takde sape nak ngaku.. Tapi lets focus on the situation. How about what happened within the girls' clique? Sampaikan bangga diri dah tak bermaruah.. Kalo you all baca story kat situ, girls tu cari target org yg umor 20+, yg dah tak skolah sebab tanak kantoi ngan mak bapak, yang guys pulak.. teenage girls camtu memang easy target la.. macam magnet lak.. sama2 mencari.. elok la tu.. makin bertambah la maksiat kat bumi bertuah ni.. Sapa yang tak terlibat ngan aktiviti camtu berdoa la supaya Allah delay His punishment to these people so that we can also be safe. Mana tau kot kes tu berlaku sebelah rumah je kan.. Wait!! Maybe His punishment is also for us because we don't do something about it.

Well.. lepas tulis panjang2 aku pun try Google gambar skit nak letak kat sini tapi jumpa lak article yang dimaksudkan tadi tu kat sini.. Ada orang lebih rajin type semua kat situ. You all baca la sendiri.. Aku tau you all ni malas nak baca paper. Baca dan amik iktibar.. jangan nak tiru or amik kesempatan lak pasni pi ngorat dak skolah. Sapa ada anak or adik ke tak kisah la laki ke pempuan, try spy skit activity depa tu just to be safe. At least you don't have to be an instant grandad or uncle or makcik.

16 attacks:

CikYana(",) February 13, 2009 at 10:48 AM  

dasyat2 bdk zaman skrg
xde dara pun bangga..
pe la nk jadi ngan dorang tu sume

pink_butterfly February 13, 2009 at 11:19 AM  

nauzubillah...

smoga ALLAH tetapkn iman kita smua...

kena bijak pilih kawan~


yg teruk tu, dorg suma nak rosakkan 'org' lain, ajak org lain bwat dosa, tp nti time nak pilih pilihan hidup, dorg akan carik jgk yg masih suci n baik. tak kira la llaki or pmpuan.

adil ke cm2? nauzubillah...

Anak Pendang Sekeluarga February 13, 2009 at 11:54 AM  

Salam,,,diminta melawati blog saya untuk mengetahui kenap perkara diatas terjadi...http://wirapendang.blogspot.com/

oyen February 13, 2009 at 12:14 PM  

budak sekolah + entertainment + kawan2 rosak - family value - didikan agama = entry "Don't Take Me to Hell With You"

aku ade adik remaja perempuan sorang. dlm tahap mencari identiti sendiri. seram aku tgk budak2 skarang~

LifeSaver February 13, 2009 at 12:18 PM  

mmg bdk2 skrg mcm tu..bdk2 sek yg aku ngaja dlu pon mcm tu!

yOuJiE.. February 13, 2009 at 1:30 PM  

Ya...kalau kite masuk dalam kelompok yang begitu, memang cultureshock kejap..gamam kejap...

Salahkan sape?

Slahkan diri sendiri kot..semua patut ada persedian mental untuk menghadapi dunia global yang "laju" ni..tapi kelompok remaja "mcm ni" seolah tersasar dari matlamat asal mereka dengan memilih untuk mengecap nikmat sementara..bersandarkan sikap keterbukaan yang di 'copy paste'kan dari barat..banggakan budaya barat...

Tapi percayalah..suatu hari mereka akan menyesal..dan masa tu jgnlah salahkan sape-sape lagi..

Laki pompuan same jer... Kan~
+_+

ciK aMoi February 13, 2009 at 4:52 PM  

dasat weh bdk2 zaman skung
sib baek aku pandai pilih kwn tapi takut lak silap pilih kwn kat ipt nanti, kot2 dpt kwn yang ag dasat..

ciK aMoi February 13, 2009 at 4:58 PM  

terlupa nak share citer ni,
kwn aku dah pregnent dan dah kawin pun. dtg buat perut bunting. ada yang dh pregnent benti skolah terus kawin. SPM terus tak amek,
tu la akibatnya terlanjur...

~ HuSnA FaDziL~ February 13, 2009 at 7:04 PM  

subhanallah...
makin teruk bdk2 skrg..
syukur laa aku x terlibat mende2 camtu..still igt maruah mak ayah yg besarkan aku...
aper pun masalah nih xleh dibiarkan gak..kalau dah makin berleluasa n jadik perkara biasa among young teenagers,rosak laa masa depan anak bangsa.. kalau kita x terjerumus...mana tau anak cucu kita lak yg terpengaruh nnt..nauzubillah...

Ridhuan February 14, 2009 at 1:28 AM  

i don't know what else to say

cookie February 14, 2009 at 1:34 AM  

what do they care now?
they don't even care bout their virgin.
kalau dah kembung pun bukan satu problem dah.Ade duit pegi gugur.xleh gugur makan ubat dadah sume nak matikan sume.ape nak jadi?
we dont know.
today valentine's .
hari membuat baby sedunia.
so just wait.
smthing gonna happened.

btw nice post.:D

Jimi February 14, 2009 at 2:27 AM  

ada terbace artikel tu. mmg dahsyat remaja zaman sekarang. harap-harap mereka ni insaf.

eiman@nurizan February 14, 2009 at 8:31 AM  

rosak budak2 sekarang, takde dara pun bangga, terikut2 budaya barat la tuh..

aH Lian~ February 16, 2009 at 10:34 AM  

ouh,
Nauzubillah..
Don't take me to hell too..
semoga kita sentiasa
dapat berpesan2 kepada
kebenaran.

Chudex's January 12, 2011 at 1:09 PM  

Ini bukti anak2 yang tidak diberikan perhatian oleh lingkunganya.

Related Posts with Thumbnails

Nang it

  © Duan Says... The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP