Friday, December 12, 2008

Cerita Bola Sepak Malaysia

Sebelum game dapat macam-macam encouragement. Bila menang dapat macam-macam pujian. Bila kalah kena kutuk sakan. Coach sendiri pun kutuk. Tak ngaku silap sendiri. Tengok time Piala Suzuki ni pun dah cukup. Time menang dengan Laos si Sathia tu cakap wat best je pastu second game lawan Vietnam dia kutuk sakan si goalkeeper tu. Lepas tu kalah ngan Thailand but still dengar dia kutuk players. Tak mau ngaku gak silap sendiri. Patutnya awal-awal lagi bagi orang lain jadi jurulatih. Kalau single player game bole la nak salahkan pemain tapi bola ni team game. Yang patut bertanggungjawab ialah yang dalam team, yang coach team, yang pilih team, yang manage team, yang finance team, and yang support team. All problems mesti bole settle kalo semua sedar silap sendiri.

Supporters pun sama gak. Sokong team luar punya gila-gila. Team sendiri kutuk. Orang England mesti bangga orang Malaysia sokong team depa. Kat England, sapa pakai baju Liverpool kat Manchester confirm kena baling batu. Kat sini lain pulak. Team orang lain yang kita sokong sampai jadi fanatik. Sampai nak gaduh-gaduh. Tokey-tokey kedai mamak tu syok je kedai depa penuh. Yang tengok bola, lawan jerit lawan kutuk apa pun tak dapat. Aku pun memang suka tengok bola eropah ni tapi takde la sampai mencarut-carut kalo mana-mana team kalah. Aku bukan dapat apa-apa pun. Silap-silap wat dapat dosa je.

1 attacks:

jaka firmansyah July 11, 2011 at 12:06 PM  

Coach sendiri pun kutuk. Tak ngaku silap sendiri. Tengok time Piala Suzuki ni pun dah cukup.

Related Posts with Thumbnails

Nang it

  © Duan Says... The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP