Friday, March 27, 2009

-keghorLimbong-: HARGA AYAM TURUN.....KFC TURUN X.......

In respond to -keghorLimbong-: HARGA AYAM TURUN.....KFC TURUN X....... No way la harga KFC tu nak turun. Kalo setakat harga ayam turun tu depa wat dono je.. Tak payah amik contoh susah macam kfc or mekdi.. cuba tengok restoran franchise paling popular zaman milenium... Mamak Restaurant or Restoran Nasi Kandar kalo kat negeri utara. Dulu depa kata harga roti canai dengan harga air naik sebab harga minyak naik.. Memang pun harga minyak naik to the highest level ever in Malaysian history. Orang pun tak bole nak kata apa la kan. Kalo nak lawan cakap dengan si mamak tu awek cun pun bole berjanggut.. Skarang ni harga minyak dah turun lower than ever. Cuma tak lebih rendah dari RM1.92 macam time Anwar dok keja kerajaan lagi dulu tu.. Harga air ngan roti canai maintain.. kos dah kurang skit.. untung dah naik banyak.. Apa ni macha!!???

Apa masalah negara skarang ni hah? Selain daripada lakonan politik kat TV tu? Dulu ada dengar pasal gula tak cukup.. skarang ni dah cukup ke blom? Apa dah jadi dengan Robert Kwok yang digelar Raja Gula Asia tu? Dia telan gula semua ke sampai abis ataupun depa buat kuih bakul banyak sangat time gong xi fa cai. Beras cukup? Jumlah pengangguran dah kurang? Ekonomi negara dah stabil? Tak dengar pun report kat TV. Tiap hari tunjuk muka-muka yang sama dok kejar jawatan dalam parti sampaikan PATI makin ramai pun tadak sapa amik tau. Tiap kali musim hangat politik je.. mesti cerita lain terbenam.. ignored.. sebab nak maintain sales kot.. or sebab memang wajib tayang pasal tu.. Skarang ni ramai yang dah makin meluat dengar cerita politik mainan je. Kalau kat paper ngan tv nasional tunjuk pasal lain pun mesti ramai yang tengok. Viewer Astro pun mesti makin ramai time macam ni sebab depa bosan tengok cerita yang sama kat tv free tu.

12 attacks:

Maswani March 27, 2009 at 9:02 AM  

betul3...semlm br makan KFC..harga sama gak,x turun2 pn..hehe..

FARIE March 27, 2009 at 11:56 AM  

btul2..
aku dh naek muak..
ble bace paper jer politik..
rakyat yg ssh & kebulur xamik tau..
duit tau msuk poket sndri jer..

keghorl March 27, 2009 at 12:14 PM  

rilek la tn rumah....kita ni kalo rege kfc rm20 pon melantak gak...sobab sodap.....tapi kalo da trun rege ayam tu alhamdulilah la...syukran...

pink_butterfly March 27, 2009 at 5:36 PM  

oohh..aku tdgr kfc d sebut2 d blog ini lalu dtg mjengah...

Mohd Ahmad Ferk March 27, 2009 at 5:39 PM  

jgn harap diorang nak turun harga..
naek lagi lepas ni ade la..
hahaha!

sape² yg berminat nak buat biz? XPAYAH CARI ORANG N XPAYAH JUAL BARANG! income tetap masuk tetiap bulan. sila beri feedback di myferk.blogspot.com :)

nurain March 27, 2009 at 8:36 PM  

duan..sabo duan..sabo!

julietANNA March 28, 2009 at 2:44 AM  

betulbetulbetul! :)
boikot KFC laa weyh!hehehe.

rillys April 3, 2009 at 4:13 AM  

huhuhu...beli ayam wat KFC sendiri aa kat umah....lagi sodap

jazrul April 24, 2009 at 5:29 PM  

KFC kalau turun aku makan hari2

malaysia seo

fauzi May 28, 2009 at 9:57 AM  

kfc mana turun harga naik ada la

malaysia seo

Related Posts with Thumbnails

Nang it

  © Duan Says... The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP