Friday, March 20, 2009

Friendster Dah Tak Private


Untuk menimbulkan cerita kat sini.. Friendster dot kom yang hempa semua dok pakai tu dah tak private la ni. Sebab gambaq private pun orang lain dah bole tengok la ni.. Sapa yang suka letak gambaq sexy2 ka atau gambaq tak pakai baju ka dalam private folder tu baik hati2 hahah. Macam yang hempa semua tau.. la ni Friendster pun dah tiru Facebook pasal status update la sampai la apa yang hempa comment kat orang lain pun orang lain tau. Kalau dalam Facebook benda ni memang dah biasa tapi ada limit gak. Kalo yang nak extra privacy tu bole adjust setting. Tapi dalam Friendster aku tak tau la bole adjust setting ke tak sebab aku pun tak try lagi.

Ok kalo stakat status update tu tadak hal la kan kalo orang tau tapi skarang ni kalau ada orang comment kat private picture pun "rakan-rakan" lain akan tau. Ceritanya mula macam ni.. Semalam ada la membe aku ni letak comment ayat leleh punyer kat gambaq private awek dia. Pastu awek dia pun balas dengan ayat2 yang tak kalah bisanyer.. Depa dua orang ni mesti budget depa dua je yang nampak benda tu padahal benda tu dah jadi perbualan petang tadi time minum kat jayati. Bukan stakat dapat baca, gambaq private awek dia pun semua orang dah tengok. Seb baik la gambaq tu tutup aurat. Kan dah tak private kalo camtu. Nak tiru Facebook punya pasal privacy orang jadi masalah. Kalo problem ni tak settle mesti lepas ni makin kurang pengguna Friendster. Sebelum ni dah la banyak problem phishing a.k.a cyrus the virus.

7 attacks:

yOuJiE.. March 20, 2009 at 10:49 PM  

Moral Value:

Jgn pernah percayakan teknology...

PJ selamba March 20, 2009 at 11:10 PM  

nasib baik aku bukan pengguna fs...
dari dulu aku tak suka sbb kurangnya fs berbanding ms ialah privacy...
tup tup, keluar lagi another cite pasal privacy...
fuh!

julietANNA March 21, 2009 at 1:32 AM  

woohoo.
nasib baik laa memang anti fs.
bukan xada,tp jarg pakai.
haha.

lama xmenyinggah sini.
sori bz sikit.haha :)

nabilah mangshor March 21, 2009 at 8:15 AM  

ari tu timbul isu comment ntah ape2 spread over pages org lain
ape ntah fs ni...
dah la nk tiru fb, siap2 sebijik3 comment org lain kita tau

FARIE March 21, 2009 at 10:47 AM  

bodoh gak.. dh tau pic tu private, xnk bg owg tgk..
xyah ar gedik nk upload..
same jer, bkn owg dpt tgk pn..
ble sistem dh terabur, private dh x private lg..
bru tau..
naseb baek la bg owg yg pic dowg masih ok, x sexy or lucah..
kalo yg gi upload pic nude tu.. bru pdn muka..

nurain March 21, 2009 at 10:49 PM  

setuju ngan farie.
aku heran, dh tau pivate apsal lak nak ltak ctu. ltak ar lam pendrive je..hihi

p/s: fs selama2nya x bes.. dah la nk tuaku layout pon leceh~aku pki pon sbb rmai sgt mbe2 kte fs tu snang, walhal mespes lg mudah.

JIDON ISKANDAR March 22, 2009 at 10:16 PM  

Salam bro, akhirnya aku sampai jugak kat sini..har..har..har..aku suka baca tulisan hang..teruskan usaha..

Related Posts with Thumbnails

Nang it

  © Duan Says... The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP