Friday, July 10, 2009

Blog.. Oh My Blog.. What's Happening??

Lama betul aku tak update blog.. aku pun tak tau sebab apa. aku stop tulis sebab busy time sebelum exam sem lepas. memang busy sebab time tu assignment banyak pastu study pun tak tercover lagi.. pastu bila dah setel exam dok busy ngan blog english aku lak. rasa lagi senang tulis dalam english dari dalam malay. lagipun aku bukan pandai sangat tulis macam blogger yang lain. lebih senang kalo aku tulis something informative.. macam ayat magazine tu.. tapi kalo tulis bahasa melayu macam tu dalam blog nanti nampak cam skema pulak.. sebab tu tulis dalam english senang sikit.

Tiap hari aku rasa nak tulis something tapi tak tulis2 jugak.. memang banyak yang aku nak share tapi tak sempat nak tulis. Macam mana nak tulis kalo kepala hotak tengah pikir pasal benda lain. Mula-mula plan nak update lepas exam.. dah abis exam tak sempat jugak.. dok sebuk buat website ngan pindah rumah.. kena masuk rumah baru la sebab aku dah tak tahan dok umah lama tu.. dok situ 10 orang tapi always rasa macam dok sorang2.. sebelum tu pun aku dah slalu tido kat umah orang sebab rasa lagi best dok situ.. last-last pindah terus.. tangguh nak tulis time cuti kat kampung.. tapi kat kampung intenet slow pulak.. laptop pun dah lama tak format.. memang slow sangat.. nak check e-mail pun sakit hati.. CD windows pulak tak ingat nak bawak balik..

lepas dok kampung kejap aku lari balik Shah Alam pulak.. plan nak setelkan registration aku tapi sampai hari ni tak setel lagi pun.. dah syoq dok umah baru tiba2 tuan umah ni datang cakap dia nak dok sini pulak.. buat pasal betul.. dah la bagitau lewat.. bukan senang nak cari umah time ni.. kelas pun dah nak start (time bagi notice tu).. aku bole dok sini ngan membe sampai hujung bulan 7 ni.. puas cari rumah last-last dapat jugak umah flat.. kecik pun kecik la.. dok 4 orang je.. tepaksa la kuar duit lagi untuk deposit.. aku dah la sengkek ni.. lagi satu aku memang tengah pening tak tau nak bayar yuran camne.. aku memang dah bajet tak dapat loan sem ni.. kelas pulak full nak keje part time pun tak sempat.. aku ada pusing-pusing cari keje part time tapi tak dapat la.. adik aku pun dah masuk blaja so aku tak mau mintak kat parent sebab yuran adik aku lagi mahal.. pening gak pikir pasal tu.. seb baik la hari ni problem tu setel sebab bila aku check kat ATM duit aku tiba-tiba banyak.. aku dapat loan jugak sem ni.. yahoo.. fuh setel 1 masalah.. sebab tu bole menulis ni.. kalo tak aku layan movie je la malam ni..

kat umah yang aku duduk ni aku tak bawak meja ngan kerusi office aku yang best tu.. tiap hari dok baring je ngadap laptop.. tapi kalo baring ni memang tak productive la.. rasa malas je.. kalo nak tido pun senang.. tiap hari aku ngadap laptop tengok youtube, facebook, movies.. kalo tulis ape2 skit ngantuk pastu sambung later.. skarang ni pun aku bole tulis ngan laju sebab dok lepak atas kerusi yang menarik membe aku cilok mane ntah.. kalo still baring kat tilam tu confirm takleh tulis ape2.. makin hari makin malas nampaknya aku ni.. makan tido makan tido tapi tak gemok gak.. time kat kampung aku belasah makan banyak2.. tiap kali makan at least 3 pinggan nasi.. banyak tu.. tapi tak puas lagi.. sebab aku dok kampung 2 minggu je.. tak sempat nak montel.. dah tak ingat dah bila aku gemuk sikit.. dah history pun..

So lepas ni ape lagi.. yuran dah setel.. rumah dah setel.. duit setel (selagi akaun aku tak kering).. format laptop setel.. aweks blom setel.. blaja blom setel.. ape lagi aku pun dah tak ingat.. lepas ni aku nak repair jam lama.. beli jam baru.. shoping skit.. lama dah aku tak shopping nih.. plan nak beli headfon tapi tangguh dulu la tak cukup bajet.. tengok Public Enemy.. mesti tengok nih.. pastu Pelham 123 lak.. Ice Age 3 dah tengok semalam and memang best sangat.. sape blom tengok gi cepat.. ape lagi dalam kepala aku ni!!.. owh.. tiba-tiba hari ni jadual kelas tukar pulak.. lahanat mane la pandai2 tukar jadual tu.. kalo ikot jadual baru tu aku kena la drop 1 paper sebab clash jadual.. mana bole camni.. aku nak grad la bongok.. suka hati je tukar jadual.. hari tu aku dah susun elok2 dah pun jadual aku.. benda-benda camni la yang wat aku pening nih.. dulu pun aku takleh amik subjek sebab jadual tukar.. buat keja tak pikir ke depa ni.. esok aku nak pi sound dekan or ketua program la.. wat hero skit..

1 attacks:

cik ian@aH Lian~ July 10, 2009 at 10:08 PM  

oke2, dah sound lom?
kate hero...

Related Posts with Thumbnails

Nang it

  © Duan Says... The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP