Wednesday, May 6, 2009

Barcelona Mesti Menang Champions League

Orang Malaysia memang ramai yang suka tengok bola. Reti main ke tak reti yang penting tengok bola mesti reti. Die hard fan pun ramai sampaikan bersungguh-sungguh harapkan Fernando Torres score time Arsenal lawan ManUtd sedangkan dia tu pemain Liverpool. Peliknya orang Malaysia ni ramai yang lebih suka tengok 'European' daripada yang tempatan. Tapi nak buat macam mana kalau tengok yang tempatan nanti asyik dok kutuk je bertambah dosa pulak. Suka hati la nak tengok yang mana.

Aku suka jugak tengok bola walaupun bukan 'a fan of' mana-mana team. Takde untung ape2 pun so watpe aku nak jadi 'fan' pulak kan. Cam bodoh je. Tapi untuk Champions League kali ni aku prefer Barcelona menang. Aku tak mau English club maintain domination of the cup and claim that the British Premier League is the best league. Kalau English club menang lagi sekali.. confirm hak penyiaran untuk EPL akan naik. Kalau dulu TV3 ade jugak tunjuk live replay tapi sekarang yang keluar kat TV free tu cuma gambar keras je. Kita tetap kena bayar untuk tengok bola and those clubs gak yang untung.

Aku suka tengok game ManUtd tapi most of the time aku akan sokong the other team. Best betul bila tengok ManU kalah. ManU vs Liverpool aritu memang best. Man U memang team yang bagus tapi 'bosan'. Semua tau Man U. Budak baru pandai cakap pun tau Man U. Bini kamu pun tau Man U. They are over-publicized. Aku tak minat Arsenal sebab their game tak cukup menarik. Kalau Liverpool tukar main sponsor from Carlsberg to other non-alcoholic drink company maybe I'll consider being a fan. Buat masa skarang ni being neutral lagi best.

6 attacks:

LifeSaver May 6, 2009 at 9:31 AM  

aku pon minat tgk bola..tp xpndai main...lala

Maswani May 7, 2009 at 12:09 PM  

chelsea kalah la pulak..

Maswani May 7, 2009 at 12:10 PM  

cmne nk bt bookmark post tu?

Anonymous,  June 2, 2009 at 11:09 PM  

kelab peminat barcelona malaysia
http://www.fcbarcelona.my/forum/index.php

ghost_MaR June 13, 2009 at 4:39 AM  

uit ... dh mng dh ...

suka ak tgk MU kalah

iqbal May 25, 2010 at 11:05 AM  

sayang sekali,,
ternyata inter yg menang...

Related Posts with Thumbnails

Nang it

  © Duan Says... The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP