Tuesday, January 18, 2011

Fb.com USD8.5 Juta


Facebook dah beli Fb.com dengan harga USD8.5 juta. Domain yang cuma ada 2 huruf saja tapi harga melampau nak mampus. Dengan nilai funding Facebook yang lebih kurang 8 bilion, pembelian fb.com tu lebih kurang macam kita pi beli cekelat kat kedai ja. Domain Fb.com telah dibeli dalam bulan November tahun lepas tapi harga pembelian baru saja di'announce' baru-baru ni.

Domain Fb.com pada awalnya kepunyaan American Farm Bureau walaupun biro tersebut menggunakan Fb.org sebagai alamat internet. Fb.com dikhususkan untuk penggunaan internal saja tapi buat masa ni Fb.com redirect terus ke Facebook. So sapa-sapa yang malas nak taip panjang-panjang kat browser kalau nak masuk Facebook boleh taip je Fb.com.

p/s: Sapa-sapa rasa nak buat duit boleh la cari dan beli domain name yang rasa bole jual juta-juta lepas ni.

3 attacks:

hazanis July 23, 2012 at 6:39 PM  

cool ..come follow my blog also http://kakiblogger.mygeng.org/#s01

chegu int February 4, 2014 at 8:36 AM  

Ohhh ... tak heran, no plate kereta www pun dah puluh ribu... inikan pula fb.com
visit me http://cheguzam.blogspot.com

Malaysia Camping Sites January 25, 2015 at 9:28 AM  

Never knew FB can be valued so high. If only we purchased the stocks at the beginning.

Regards,
Alexander AFP
Hotel Directory Malaysia
Hotels in Malaysia
IPTA Malaysia
IPTS Malaysia
Malaysia Camping Sites
Malaysia Camp Sites

Related Posts with Thumbnails

Nang it

  © Duan Says... The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP